Zendingen

License4ALL Levert uw product binnen 24 uur na uw betaling.
U ontvangt de handleiding en daarbij de  licentie code.
U ontvangt uw product in uw mail box
Check hiervoor ook uw ongewenst of spamfolder.

Heeft u de bestelling niet binnen dan verzoeken wij u graag een mail te versturen naar info@license4all.com

RUILEN EN RETOURNEREN

Binnen 14 dagen herroeping na ontvangst van uw bestelling kunt u nog bedenken en ons laten weten dat u het artikel terug wilt sturen of wilt retournere. Bewaar je verzendbewijs goed of de email bevestiging van uw product. U mag het artikel natuurlijk niet gebruiken of activeren, maar bij het ruilen of retourneren dient het artikel redelijkerwijs ongebruikt en in goede staat te zijn. Ook voor afgeprijsde artikelen geldt: niet goed = geld terug. U kunt ervoor kiezen om uw bestelling binnen de bedenktermijn naar ons terug te zenden, maar u mag ons ook binnen de bedenktermijn laten weten dat u een bestelling wilt retourneren. Dit kunt u doen door een bericht te sturen naar info@license4all.com.  Nadat u dit bij ons hebt gemeld heb je 14 dagen de tijd om het product te retourneren.

Kan ik mijn webshopbestelling gratis retourneren?
U kunt uw digitale aankoop/bestelling gratis retourneren via de mail info@license4all.com.

Wat moet ik doen als ik een beschadigd product heb ontvangen?
Mocht het onverhoopt voorkomen dat u een beschadigd product hebt ontvangen, dan horen we het graag. U hebt in dit geval twee opties:

  1. U kunt naar een fysieke locatie van ons gaan met het beschadigd product. En wij zorgen ervoor dat er een oplossing komt voor u.

  2. Woont u niet in de buurt van ons fysieke locatie, neem dan via de mail contact op met onze klantenservice en stuur een foto van de beschadiging mee. Wij beoordelen uw situatie individueel. 

    Indien nodig kun u het artikel (na toezegging) zonder retourkosten retourneren. Er kan eventueel ook een korting verrekend worden over het beschadigde artikel, als u het artikel graag alsnog wilt houden.   

Mijn bestelling is niet (volledig) geleverd, wat nu?
Vanwege drukte in ons distributiecentrum of bij PostNL kan het een enkele keer voorkomen dat uw bestelling later geleverd wordt dan u van ons gewend bent. Volg uw pakket via de Track & Trace code die u via de mail van PostNL hebt ontvangen om te zien wanneer uw pakket geleverd wordt. Heeft u deze niet ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor de actuele status.

Heeft u een incomplete bestelling ontvangen? Het kan voorkomen dat u bestellingen in meerdere pakketten verzonden wordt. U kunt contact opnemen met onze klantenservice om te checken of dit bij U het geval is.

Hoe stuurt u een bestelling terug? 
Als u een bestelling wilt retourneren verzoeken we u het retourformulier in te vullen op onze website. Dit formulier kunt u digitaal via de email info@license4all.com of u kunt het meesturen met het pakket. Via een PostNL servicepunt kunt u de bestelling retourneren. Vul de reden van retour in op het retourformulier en stuur deze in het pakket mee terug of via de email info@license4all.com. Het benoemen van de reden is niet verplicht, maar wij willen dit wel graag weten om onze service te kunnen verbeteren. Plak de retoursticker over je eigen adres heen. Mocht de retoursticker niet zijn bijgevoegd, schrijf dan goed leesbaar het onderstaande adres op een papiertje en plak deze over je eigen adres. Het pakket kun je sturen naar:

License4ALL

T.a.v. License4all

Wisselweg 33

1314CB Almere

Het enige dat u hoeft te doen is het pakket in te pakken, het retourformulier toe te voegen, de retoursticker op te plakken en naar het PostNL servicepunt te gaan. Zij handelen de retour verder af. U krijgt een ontvangstbewijs van PostNL. Bewaar deze totdat u retour geheel is afgehandeld. Zoek hier een PostNL servicepunt bij u in de buurt. U bent verantwoordelijk voor het correct retourneren van het artikel.

Mocht het PostNL punt aangeven dat u het pakket niet te kunnen retourneren, neem dan direct contact op met onze klantenservice.

Gaat het om een digitale bestelling dan kunt u deze bestelling retourneren via onze email adres info@license4all.com.

Retourafhandeling
Binnen een week nadat u zich heeft bedacht en dit bij ons heeft aangegeven, geven wij u uw geld terug via de door u gekozen betaalmethode. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij de geretourneerde artikelen hebben ontvangen of totdat u heeft aangetoond dat u de bestelling hebt geretourneerd. Als u er voor heeft gekozen om te betalen per acceptgiro, dan ontvang u een aangepaste factuur of komt de factuur te vervallen. Hiervan krijg u bericht van AfterPay of van ons.

Wanneer u een bestelling via de webshop met een Giftcard hebt betaald, zal het bedrag worden teruggestort op de Giftcard. Bewaard u de Giftcard dus goed als u een bestelling heeft gedaan die u eventueel wilt retourneren. Heeft u de Giftcard toch per ongeluk weggegooid? Neem dan even contact met ons op, dan kunnen wij samen kijken naar een passende oplossing.

U kunt de artikelen natuurlijk uit de verpakking halen: geretourneerde artikelen dienen voor zover mogelijk ongebruikt en in goede staat te zijn. U bent zelfverantwoordelijk voor gebruiksschade die veroorzaakt is door gebruik dat verder gaat dan nodig is om de fit, het comfort en de uitstraling van een product te bepalen.

Daarbij als het gaat om de digitale artikelen kunnen wij zien of het product gebruikt is door u, als dat het geval is komt de afspraak te vervallen met betrekking het geld terug garantie.

Terugbrengen naar de winkel
U kunt er voor kiezen om het pakket ook terugbrengen naar onze locatie, in plaats van terugzenden per post. Let op: artikelen besteld via de Nederlandse webshop, kunnen alleen in filialen in Nederland geretourneerd worden. Neem het retourformulier mee naar de winkel. U krijgt in de winkel contant of via de bank uw geld terug en u ontvangt een ontvangstbewijs van ons, of je kunt retourpinnen. Indien u heeft betaald met Afterpay wordt het geld teruggestort op uw rekening. Brengt u een bestelling die met een Gift Card is betaald terug naar onze locatie, dan krijgt u het bedrag contant terug. 

Let op: wij geven geen contant geld terug voor weborders die betaald zijn met AfterPay of met een eenmalige machtiging. Indien u de AfterPay factuur al hebt voldaan, zult u het geld teruggestort krijgen op uw rekening. De AfterPay factuur komt te vervallen indien deze nog niet was voldaan. Hiervan zult u bericht krijgen van AfterPay.

Ruilen
Heeft u uw bestelling ontvangen en bent u niet tevreden of u heeft een verkeerde bestelling gedaan, dan kunt u ons contacteren en daarbij kijken wij naar een passende oplossing waarbij u tevreden bent als klant.  

Neem altijd het retourformulier mee of zend het via de email info@license4all.com.  Zonder retourformulier kunnen wij helaas geen artikelen ruilen online of op onze locatie. Artikelen die u gekocht heeft kun u binnen 14 dagen, op vertoon van de bevestiging email of kassabon, ruilen.

Extra informatie retourafhandeling

Wij zijn door de overheid verplicht om dit wettelijke formulier …………..  aan te bieden voor het (deels) retourneren van een order. Wij adviseren u om dit modelformulier niet te gebruiken! Gebruik het retourformulier dat u op onze website ziet …….: dit is makkelijker in te vullen en voor ons makkelijker te verwerken. Wanneer je dit wettelijke voorgeschreven modelformulier gebruikt, hebben wij meer administratieve handeling en dat vertraagt het retourproces. Daarnaast vinden wij het formulier van de overheid niet klantvriendelijk, terwijl we u graag goed van dienst willen zijn. Voor onze artikelen geldt altijd de garantie: niet goed = geld terug. Kunt u het retourformulier dat op onze website staat niet vinden dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op het volgende telefoonnummer 085 2088 225 of via email adres info@license4all.com.